US изданието Вашингтон пост коментира новите санкции, които Белият дом наложи

...
US изданието Вашингтон пост коментира новите санкции, които Белият дом наложи
Коментари Харесай

Путин притиска генералите си да извоюват голяма победа преди 9 май

US изданието " Вашингтон пост " разяснява новите наказания , които Белият дом наложи през вчерашния ден против две от най-големите съветски банки и пълнолетните деца на съветския президент Владимир Путин.

Санкциите против " Сбербанк " и " Алфа банк " са съпроводени от възбрана от страна на Съединени американски щати за всевъзможни входящи вложения в Русия от страна на който и да е американец, както и от наказания против няколко държавни съветски предприятия, в това число самолетостроителна и корабостроителна корпорация, напомня изданието. Санкции ще бъдат наложени и на членове на фамилиите на съветския външен министър Сергей Лавров и други висши съветски чиновници.

Но, до момента в който администрацията постанова спомагателни наказания , се ускоряват въпросите за успеваемостта на водената от време на време без особена съгласуваност икономическа акция на Запада против Москва, отбелязва изданието. То написа, че в началото съветската валута се е сринала, откакто държавното управление на Съединени американски щати и неговите съдружници за първи път постановиха наказания против Кремъл преди няколко седмици. Но в последно време рублата се е възстановила и Европа продължава да купува съветски петрол и газ на стойност милиарди долари, показва вестникът.

Според него това е помогнало на Москва да компенсира разноските за война та. Въпреки че администрацията на Байдън е забранила вноса на съветски енергийни артикули в Америка, Съединени американски щати не са наложили наказания върху интернационалните съветски енергийни покупко-продажби заради опасенията за въздействието на по-високите международни цени на силата върху вътрешната инфлация.

" Вашингтон пост " цитира чиновници от Белия дом, които са безапелационни, че наказания те работят макар тези рецензии. Те акцентират прогнози, че съветската стопанска система може да се свие с до 15% през тази година - което би било най-големият спад в съветската стопанска система от началото на разпадането на Съветския съюз през 1989 година

Изданието разяснява, че спомагателните наказания против Русия биха могли да усилят напрежението в международната стопанска система, която към момента се пробва да се възвърне от пандемията от ковид. Русия е освен един от най-големите снабдители на сила в света, само че и играе основна роля във веригите за доставка на автомобилни елементи, храни и други артикули.

Вестникът цитира изявление пред законодатели от Конгреса на министърката на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън през вчерашния ден, в което тя предизвести за повишение на цените на силата и храните в международен мащаб, както и за опустошителни последствия за по-бедните страни, които са по-малко готови да поемат удара и са по-зависими от износа на съветска и украинска пшеница.

Британският вестник " Гардиън " също разяснява новите наказания и цитира изявление на украинския президент Володимир Зеленски, че те не отиват задоволително надалеч и ще бъдат възприети от нахлуващите съветски сили като " позволение за офанзива ". Зеленски счита, че пакетът наказания наподобява грандиозно, само че все пак не е задоволителен. Изданието написа, че той е призовал Запада да отхвърли съветския нефт и изцяло да блокира банките на страната от интернационалната финансова система.

" Гардиън " напомня и че Общото заседание на Организация на обединените нации през днешния ден ще гласоподава дали да в профил Русия от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида след разкритията за убийства на цивилни в украинския град Буча.

Руската инвазия в Украйна навлиза в решаваща фаза, защото Владимир Путин оказва напън върху генералите си да реализират забележителна победа преди 9 май , с цел да компенсират неуспеха си да завладяват Киев, написа английският в. " Телеграф ", базирайки се на информация от западни публични лица.

Развиващата се в източната част на страната атака наподобява има за цел да обкръжи и унищожи съсредоточените там огромни украински сили и да " освободи " Донецката и Луганската национална република, разяснява изданието. То напомня, че 9 май е денят, в който Русия обичайно отбелязва края на Втората международна война с боен церемониал на Червения площад.

Но " Телеграф " показва, че западните разследващи организации считат, че понесените от Русия загуби в траялата месец борба за Киев значат, че съветските командири може би ще се затруднят да съберат задоволително сили, нужни за осъществяване на настояванията на Кремъл.

Вестник " Ню Йорк таймс " също написа за допустима съветска атака в Източна Украйна и оповестява, че доста цивилни в този район бягат, подтикнати от известията за съветски зверства край украинската столица и разтревожени от признаците, че съветските сили са на път да засилят офанзивите си в Източна Украйна.

Изданието цитира данни на Организация на обединените нации, съгласно които повече от 11 милиона украинци - почти един от всеки четирима - са напуснали домовете си от началото на нашествието на 24 февруари и повече от четири милиона са напуснали страната. То отбелязва, че това е най-голямата бежанска рецесия в Европа след края на Втората международна война.

" Ню Йорк таймс " показва, че западни военни анализатори настояват, че руснаците са подценили доста провокациите на акцията в Украйна и че първичните им сили, наброяващи над 150 000 души, са били отслабени от загуби, безсилие и невисок морал. Въпреки това по преценка на анализаторите това не значи, че съветските военни не могат да подхващат нова мощна офанзива в Източна Украйна.

Вестникът разяснява, че оценки на Пентагона за разположението на съветските сили наподобява удостоверяват изказванията на украински чиновници, че съветските войски се струпват в Донецка, Луганска и Харковска област. Служители от Пентагона са съобщили, че Русия е изтеглила всички свои войски, ситуирани в региона на Киев и различен град в северната част на страната - Чернигов, и ги е изпратила назад в Русия или в Беларус, с цел да се превъоръжат, снабдят и вероятно да се трансферират в Източна Украйна. По техни оценки понастоящем Русия разполага с към 30 батальонни тактически групи - до 30 000 военнослужещи - в източната част на страната.

" Ню Йорк таймс " отбелязва и че по-рано тази седмица Джейк Съливан, консултант по националната сигурност на американския президент Джо Байдън, съобщи, че Русия най-вероятно ще изпрати " десетки хиляди бойци на фронтовата линия в източната част на Украйна " през идващите седмици. Вероятно значително в очакване на тази последваща огромна фаза на война та Пентагонът разгласи късно във вторник, че изпраща в Украйна противотанкови ракети " Джавелин " на стойност 100 милиона $ - почти няколкостотин ракети - където оръжието се употребява с огромен триумф за заличаване на съветски танкове и други бронирани машини, написа " Ню Йорк таймс ".

БТА
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР